Premi a la trajectòria

Pere Garau Sagristà va néixer a Palma el 1924.
Va iniciar els seus estudis a Barcelona i en 1957 es llicencià juntament amb 24 alumnes a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, ciutat on acabà la carrera i on també obtingué el doctorat (1966).

Un cop retornà a Palma va entrar com a interí a la Diputació. Poc temps després, el 1969, va començar a fer feina a l'Ajuntament de Pollença com a arquitecte municipal, càrrec que ha ocupat fins al 1989.
Entre les seves obres cal citar el Col·legi Lluís Vives (1961), la Cambra de Comerç de Mallorca, Eivissa i Formentera (1961), l'edifici d'habitatges del Passeig Mallorca, els habitatges unifamiliars a Sometimes i a Santa Ponça, ambdós de 1960, o el de Deià de 1963.

També ha realitzat el monument a Costa i Llobera (1972), ha restaurat l'església de Nostra Senyora del Roser (1984) i el claustre de Sant Domingo de Pollença (1987).


Pere Garau Sagristà creu que l'arquitectura ha de ser “raonable”. Per això, segons diu, “sempre he volgut usar els materials de la manera més senzilla possible, d'acord amb les meves possibilitats i sense voler imitar un altre material”.

  PERE GARAU SAGRISTÀ

• Nascut a Palma el 1924

• Llicenciat a l' Escola Tècnica Superior d' Arquitectura de Madrid

• Obres destacades:Col·legi Lluís Vives,   la Cambra de Comerç de Mallorca,   Eivissa i Formentera, edificis d'habitatges al Passeig Mallorca...

DESCRIPCIÓ PREMIAT