Nueva publicación "Utopies i arquitectura: PFC's a Eivissa i Formentera"

Edita: Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears. Demarcació d'Eivissa i Formentera.
Coordinació: Marià Castelló, Marta Ferré, Ariadna Miquel, Marc Tur
Català, Castellà
ISBN: 978-84-935876-2-8
16,6cm x 23,5cm, 160 Pàg.
Eivissa, 2007

La Demarcació d'Eivissa i Formentera del COAIB ha editat la publicació "Utopies i arquitectura", recopilació de Projectes de Final de Carrera realitzats entre els anys 1982 i 2004, i que tenen com a àmbit geogràfic les illes d'Eivissa i Formentera.

En aquesta mostra es recullen projectes tant de petita com de gran escala, propostes on s'analitzen les diverses problemàtiques de les illes degudes a la transformació urbanística-econòmica-social que han sofert en les últimes dècades. Propostes que duen a l'espectador a reflexionar sobre la nostra arquitectura, urbanisme i paisatge. Un punt de partida per a fomentar el debat tant arquitectònic com social.

Dintre de l'heterogeneïtat de la mostra hi ha un grup de cinc propostes realitzades entre els anys 2001 i 2003, tutelades pel catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Manuel de Solà. Conjuntament amb els arquitectes Víctor Rahola, Sara Bartumeus i Salvador Roig, es va proposar Eivissa i Formentera com a laboratori per a analitzar i plantejar alternatives a les diferents malalties que mostra el territori. Fruit d'aquesta experiència va sorgir el text "Eivissa, metròpolis alternativa" de Manuel de Solà, que encapçala i estructura la present publicació.